Artikel i Culte - En ny syn på äktenskap

Varje vecka bänkar sig hundratusentals tittare framför SVTs program ”Gift vid första ögonkastet”, där man får följa utvalda singlar som matchas ihop av experter för att gifta sig och leva tillsammans under en månad. En av experterna är prästen Gösta Tingström, som är med och väljer ut paren, och coachar dem under resans gång. Men är just giftermål den ultimata formen för att skapa en långvarig och lycklig relation? Läs Gösta Tingströms egna tankar kring äktenskapet.


Präst i SVT:s program "Gift vid första ögonkastet"

Jag är expert och själasörjare i SVTs serie ”Gift vid första ögonkastet”. Som präst hjälper jag till att matcha ihop singlar i hopp om att ett arrangerat äktenskap kan vara vägen till den stora kärleken. Jag var med redan under säsongen II som sändes våren 2016. Under våren 2017 sänds säsong III. Välkommen att titta! 

Foto: Janne Danielsson /SVT

Foto: Janne Danielsson /SVT


Medverkan i P4 Extra

Prästen Gösta Tingström, kanske mest känd i sin roll som relationsexpert i SVT:s program "Gift vid första ögonkastet" ger tips på hur vi ska hålla lågan uppe i våra relationer.

Intervju i Aftonbladet

Alla äktenskap borde ha en årlig besiktning.
Det säger prästen Gösta Tingström, 53, som medverkar i SVT:s serie ”Gift vid första ögonkastet”. Själv är han just nu sambo – och väldigt kär.1992 startade jag Fjällkyrkan i Åre. På kort tid etablerade jag en verksamhet som var vida känd bland bybor och turister. Den fick stor genomslag i medierna: Fjällradion, Årebladet, Fjällradion, Expressen, ÖP, Rapport, Mittnytt, efter tre i radion mm. 1994 startade jag Studentkyrkan i Härnösand. Likaså blev detta snabbt mycket uppskattat och känt. Jag genomförde ett arbete som fick stor genomslagskraft för studentlivet i staden. Studentkåren, Kårhuset, studentkören, studentorkestern mm gick in i ett långsiktigt engagemang. Lokaltidningen rankade det vi gjorde så att vi kom med på Inne-lista, den s.k. Öbacka-toppen.

På senare tid har jag mestadels figurerat i media som den pilgrim och sökare jag är. Ta gärna del av mina berättelser om hur jag valde att lämna kyrkan som anställd för att istället vara kyrka på ett annat sätt. 


 i Opinion Live i SVT den 18 februari 2016

Del 6 av 19. Nätdejting eller ragga på krogen? Möt Tinder-fantaster och skeptiker. Med Viggo Cavling, prästen Gösta Tingström, m.fl. Programledare: Belinda Olsson.

(För debatt kring nätdejting - gå fram 19 min och 30 sekunder i programmet)

 

I 100% PODDEN, INTERVJUAD AV CHARLOTTE CRONQUIST:

 

INTERVJUAD AV "CAMINO-TV" UNDER EN AV SINA PILGRIMSVANDRINGAR I SPANIEN.

Gösta Tingström blev 2010 intervjuad under en av sina pilgrimsvandringar. Förutom att det var en prövning på ett rent personligt plan så var det också en resa som skulle hjälpa honom komma fram till hur han skulle kunna bidra till att förändra kyrkan. 


Gösta var den förste svensken som rapporterade om tågolyckan i Santiago de Compostela i juli 2013. Det skedde i Sveriges Radios "Studio ett”.

Foto: Lalo Villar

Foto: Lalo Villar